Andrei Munteanu

La prima vedere, Andrei Munteanu este un băiețel obișnuit de 3 ani. Ceea ce îl deosebește de majoritatea copiilor de vârsta lui este diagnosticul primit la naștere: pseudo-artroză congenitală la tibia dreaptă, aspect ce îl face pe Andrei să aibă piciorul drept mai scurt. Când s-a născut, diferența dintre membrele inferioare era de 2 cm. Acum este de 6 cm. În plus, tibia piciorului drept este curbată, îi lipsește o parte din os la călcâiul lui Ahile și are doar 4 degete la acest picior. Toate acestea îl împiedică să meargă normal și să se joace ca orice copil de vârsta lui.

Prin bunăvoința unei persoane cu suflet mare, care dorește să ramână anonimă și care a donat întreaga sumă (18.600 RON) necesară cumpărării tijei telescopice, operația a putut fi realizată.

Tija telescopică, o invenție recentă, îi dă posibilitatea lui Andrei să-și folosească mai bine piciorul deoarece, odată montată în os, nu mai trebuie schimbată pentru că se va mări în lungime odată cu piciorul.

Interventia chirurgicală a fost realizată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București de către conf. dr. Alexandru Ulici, medic ce l-a avut sub observație pe Andrei și care i-a mai făcut și alte operații la picior, ultima fiind făcută în urmă cu 3 luni, când s-a pregătit intervenția de montare a tijei.

Asociația "Campionii Vieții" mulțumește tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestei operații prin care Andrei Munteanu a primit șansa de a avea o viață normală. În lipsa acestei tije telescopice, cel mai târziu în adolescența sa, lui Andrei i-ar fi fost amputat piciorul datorită infecțiilor care ar fi apărut cu timpul.