Centrului Sfântul Spiridon

În luna decembrie 2014, 20 de copii cu vârste cuprinse între 2-8 ani, aflați în îngrijirea asistenților sociali în case de tip familial în cadrul Centrului "Sfântul Spiridon" din sectorul 4, București, au primit vizita lui Moș Crăciun. Și deoarece Moșul nu vine niciodată cu mâna goală, a venit însoțit de Crăiasa Zăpezii, Scufița Roșie și Lupul, care au antrenat copiii în situații amuzante, iar Magicianul i-a fermecat pe toți cu fascinantele sale magii. La sfârșitul petrecerii, Moș Crăciun a împărtit tuturor copiilor cadouri mult așteptate.

Decembrie 2016

O activitate banală a vieții noastre, și anume cumpărarea hainelor, devine un eveniment rar pentru un adolescent aflat într-un centru de plasament.

Sunt destule persoane care donează către aceste centre haine și încălțăminte pe care nu le mai folosesc. O parte din aceste obiecte încă mai pot fi purtate, altele sunt oferite într-o stare jalnică. Sunt oameni care consideră că oferind haine rupte sau pătate ori încălțăminte foarte uzată fac un bine copiilor pe motiv că "oricum nu au nimic, săracii". Cei mici se bucură de orice primesc, dar crescând, mergând la aceleași școli cu copii din familii, observă diferența de calitate a hainelor. Este cunoscut că de la o anumită vârstă copiii sunt foarte atenți cu imaginea afișată și cât de mult contează să fie la modă, un aspect esențial în a fi acceptați de ceilalti. O haină ponosită iese ușor în evidență, punându-l pe posesorul ei într-o situație delicată.

Deși este o picătură într-un ocean, sperăm să avem posibilitatea financiară de a repeta gestul pe care l-am facut în luna decembrie, și anume acela de a merge la cumpărături la mall cu 3 adolescente (Cristina Mihai - 17 ani, Melisa Pandele - 14 ani și Elena Drăghici -16 ani) de la Centrul "Sfântul Spiridon" - Casa de tip familial "Mușchetarii".

Am creat un moment de bucurie dându-le fetelor posibilitatea de a-și alege hainele moderne pe care și le doreau.

Cristina, Melisa și Elena ne-au făcut o surpriză oferindu-ne în cadrul emisiunii moderate de Laurențiu Botin la postul de televiziune B1 TV, unde au fost invitate în Ajun de Crăciun, o icoană frumoasă pe care ele au pictat-o. De asemenea, au primit din partea fetelor câte o icoană atât realizatorul emisiunii, cât și postul de televiziune.