Pregătiri pentru iarnă

Duminică, 8 noiembrie 2014, membrii Asociației "Campionii Vieții" și-au dat întâlnire în mall Sun Plaza din București cu doamna Anghel Tudora și cu cei doi fii ai săi - Ionuț (12 ani) și Marius (10 ani) pentru a le cumpăra încălțăminte de iarnă copiilor. După cum ușor se poate vedea în poze, Ionuț și Marius încă mai purtau încălțăminte de vară, deși vremea rece a venit, deoarece mama nu a avut suficienți bani pentru a le cumpăra încălțămintea necesară anotimpului rece. Salariul de 670 ron al mamei și alocațiile copiilor sunt folosite pentru a plăti mai întâi facturile lunare, pentru că este important să aibă un acoperiș deasupre capului. Locuiesc cu toții într-o garsonieră confort 2: mama și cei 4 copii ai săi: două fete de 5, respectiv 14 ani și cei doi băieți de care am mai vorbit.

Atât mama, cât și Marius și Ionuț au intrat cu multă timiditate în magazinul de încălțăminte. Băieții au probat cu stângăcie încălțămintea, nefiind obișnuiți să facă acest lucru, deoarece mereu au purtat ce au primit de la alte persoane. Amândoi au fost bucuroși de alegerea făcută - ghete căldurose, de bună calitate, în care, cu siguranță, zăpada nu va intra.

Am părăsit magazinul cu propunerea noastră de a merge la pizzerie. Propunerea a fost mai mult decât binevenită, văzându-se instantaneu pe fața copiilor o explozie reținută de bucurie, sentiment datorat în mare parte faptului că de o zi întreagă nu mai mâncaseră nimic.

Ne-am despărțit de Ionuț, Marius și mama lor, nu înainte de a le mai face încă un cadou - 3 sacose mari pline cu alimente. Acasă îi așteptau cele două fetițe, care nici ele nu mâncaseră nimic de o zi întreagă, așa că alimentele primite aveau să le aducă și lor bucurie.

Deoarece banii au fost mereu foarte puțini, doamna Anghel a fost nevoită să-și dea la școală fiul cel mic, pe Marius, cu 2 ani întârziere. Chiar dacă foamea îi chinuie de multe ori, copiii învață foarte bine, fiind printre primii din clasă la învățătură.