Familia Nicola

Familia Nicola din Sectorul 5 al Capitalei este formată din 5 persoane: mama, cei doi copii, Mihai 13 ani) și Bianca (5 ani), bunica (71 ani) și mătușa (57 ani) încadrată în gradul II de handicap. Locuiesc cu toții într-o casă modestă, cu două camere, în timp ce veniturile sunt infime. Mama, deși este o persoană harnică, serioasă și îngrijită, găsește cu greu un serviciu, lucrând, de cele mai multe ori, în domeniul curățeniei.

Pensia bunicii (680 lei), ajutorul social al mătușii (220 lei) și alocațiile copiilor (80 lei) abia acoperă contravaloarea facturilor curente. Puținii bani pe cara mama reușește să-i câștige sunt folosiți, în principal, pentru hrană. Lipsurile se văd la tot pasul. Locuința necesită reparații urgente, deoarece de fiecare dată când plouă sau ninge apa se infiltrează prin acoperișul șubred care se sprijină pe pereții inegali în înălțime. Încălzirea casei se face cu lemne, atunci când sunt bani pentru cumpărarea lor. Astfel, de cele mai multe ori, singura soluție pentru a se încălzi este să îmbrace o haină în plus. Însă, spălatul pe timp de iarnă este o problemă și mai mare, chiar un chin, datorită frigului din baie, asemănător cu cel de afară.

Hainele și încălțămintea sunt mereu insuficiente. Frigiderul este în permanență aproape gol, copiii având prioritate la masă atunci când există mâncare.

Și cu toate aceste lipsuri, Mihai, elev în clasa a 7-a, reușește să fie printre cei mai buni din clasă. Îi place foarte mult să citească, astfel că mama i-a făcut abonament la biblioteca din apropierea casei. Totodată și-a mai descoperit o altă pasiune, informatica, domeniu în care se descurcă foarte bine.

Din cauza lipsei banilor, sora sa nu a mai putut merge la grădiniță timp de jumătate de ani. Acum, Bianca este în grupa mare și, cu ajutorul mamei sale, a reușit să recupereze materia neparcursă la timp cu colegii ei, lucrând suplimentar acasă.

Dar această situație grea a familiei Nicola a început să se schimbe din luna februarie a acestui an. Cu ajutorul prietenilor de suflet ai Asociației „Campionii Vieții”, am reușit să aducem bucuria și speranța la o viață mai bună pentru membrii acestei familii.

Astfel, familia Nicola a primit o mașină de spălat rufe, atât de folositoare mai ales iarna când apa este atât de rece, iar mâinile îngheață în timpul clătirii rufelor.

Asociația Campionii Vieții îi mulțumește domnului doctor Bogdan Andrei, medic chirurg la Spitalul Marie Curie din București, pentru promptitudinea și profesionalismul cu care a răspuns solicitării noastre de a-l consulta pe Ionuț Ivan. În urma analizelor efectuate, dl. doctor a considerat că se impune efectuarea unei intervenții chirurgicale de natura urologică. Post-operator, Ionuț se simte excelent, reluându-și după scurt timp activitățile obișnuite. Asociația Campionii Vieții îi mulțumește d-lui doctor Bogdan Andrei, atât pentru profesionalismul, cât și pentru omenia și empatia de care a dat dovadă.

Ionuț Ivan, vărul lui Mihai și al Biancăi
Repararea casei
Rechizite școlare