Școala Gimnazială Râșnov

În luna august 2014, reprezentanții Asociației "Campionii Vieții" au întâlnit 8 copii minunați, elevi la Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 3 din Râșnov, jud. Brașov. Deși toți provin din familii cu venituri modeste și foarte modeste, ei demonstrează că lipsurile materiale nu împiedică pe nimeni să studieze, dacă există dorință în acest sens. Toți cei 8 copii au rezultate foarte bune la învățătură, dând dovadă în același timp de modestie, bun-simț și un suflet mare când își oferă sprijinul celor din jur.

Pentru toate aceste calități și rezultate remarcabile, Asociația "Campionii Vieții" le-a dăruit câte o tabletă performantă marca E-Boda pentru a le da posibilitatea să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele.

Acest eveniment a luat naștere la inițiativa primarului orașului Râșnov, dl. Adrian Ioan Vestea, care cunoscând acțiunile întreprinse de Asociația Campionii Vieții, ne-a povestit despre copiii merituoși din rândul comunității sărace din oraș.

Mulțumim doamnei director adjunct Oana Chete și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 3 din Râșnov pentru sprijinul esențial acordat în selectarea copiilor ce au fost răsplătiți cu tablete. Totodată îi felicităm pe toți profesorii și invățătorii acestor școli pentru dragostea și dăruirea pe care le pun în educația elevilor lor, rezultatul fiind notele bune obținute de copii.

Mulțumim de asemenea partenerului nostru de suflet, SC E-BODA DISTRIBUTION SRL, pentru că a fost și de această dată alături de noi sponsorizând demersul nostru cu cele 8 tablete.

2016

Cartea este un mic univers. Când citești, iei parte la acțiune, te identifici cu unele personaje, îți pui întrebări la care cauți răspuns, vezi cu ochii minții tot ce este descris în carte. Cititul dezvoltă o gândire analitică, imaginația, vocabularul, îmbunătățește memoria, dar este în același timp o sursă de informare și de relaxare. O persoanp care citește constant poate găsi mai ușor mesajul din spatele unor afirmații, are usurința exprimării și a înțelegerii evenimentelor din jurul său.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care în luna aprilie a acestui an am donat un număr considerabil de cărți și DVD-uri de știință bibliotecii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Râșnov, județul Brașov.

Cărțile se adresează copiilor din clasa a II-a până în clasa a VIII-a. Sunt cărâi de literatură scrise de autori consacrați precum Mark Twain, Rudyard Kipling, Roald Dahl, R.J. Palacio care fascinează fiecare generație de cititori și fac să crească dorința de a citi tot mai mult.

DVD-urile vin în completarea orelor de științe exacte, oferind într-un mod plăcut informații valoroase despre corpul uman, natură, univers, viețuitoare.

Ne-am bucurat să constatăm că ulterior acestei donații a fost organizat un cerc de literatură ce reunește astfel elevii care au aceeași pasiune minunată - lectura.

scoala_rasnov_2016